• Медицински преглед за диагностициране деформации на стъпалото

Ортопедия

Оздравителният процес на организма е изключително ефективен, когато човешкият фактор и новите технологии вървят ръка за ръка

Ортопедична рехабилитация

Ортопедичната рехабилитация предлага на пациенти с проблеми в опорно-двигателния апарат холистична терапевтична програма. Чрез нея трябва да се подобрят и възстановят мобилността и стабилността, но също и работоспособността.

Кога има смисъл от ортопедична рехабилитация?

Ортопедичната рехабилитация е правилната мярка при остри симптоми или хронични болестни процеси. Дали и кога се нуждаете от рехабилитация с ортопедична насоченост не зависи непременно от клиничната картина, а преди всичко от протичането на симптомите и тяхната прогноза.  По правило ортопедичната рехабилитация има смисъл, ако се нуждаете средносрочно или дългосрочно от подкрепа за движенията и стойката на тялото.

На първо място тази рехабилитация засяга пациенти, които преди това са претърпели операции. Обикновено се касае за операции на коляното (например при разкъсване на кръстна връзка или смяна на колянна става поради артроза на коляното), смяна на тазобедрената става, оперативни интервенции на рамото, на гръбначния стълб, на междупрешленен диск и след ампутации на крайници. Освен това услугите на клиники за ортопедична рехабилитация се препоръчват, ако пациентите страдат или са страдали от болки в ставите илипроблеми с междупрешленните дискове . Освен това ортопедичната рехабилитация е разумна мярка при остеопороза, сколиоза,артроза или ревматизъм.

Рехабилитатор раздвижва опериран десен крак на пациентка

Цели и ход на ортопедичната рехабилитация

Крайната и едновременно с това обща цел е подобряването на възможностите за движение и стойката на тялото и по-добро качество на живот в ежедневието. В зависимост от състоянието Ви, Вашите оплаквания могат да бъдат напълно отстранени или ще бъдете насърчавани да подобрите качеството си на живот въпреки оплакванията си и да запазите своята автономност възможно най-дълго.

Рехабилитатори и пациенти по време на упражнения за долни крайници с въже
Рехабилитаторка раздвижва левия крак на пациент

Поглед към целите

  • Редуциране на физическите, психическите и социалните последици от заболяването,
  • Подобряване на пешеходното разстояние,
  • Подобряване на физическата форма и мобилността,
  • Подобряване на подвижността на ставите и гръбначния стълб
  • Подобряване на издръжливостта и силата.

При постъпването Ви в „Болница за рехабилитация Авис Медика“ лекуващият Ви лекар ще реши как конкретно ще протича Вашата рехабилитация. По правило ще получите преглед върху целия процес на рехабилитация, както и седмични терапевтични планове.Ще научите ежедневната си терапевтична програма, медицинските изследвания, както и медицинските доклади. Вашият терапевтичен план ще бъде изготвен след консултация с Вашия лекар и ще бъде индивидуално съобразен с Вас. Към края на рехабилитацията ще се провери какъв напредък сте постигнали и дали целите на терапията са реализирани.

Разгледайте нашата болница за рехабилитация

Запазете час за безплатен преглед

Изпратете запитване през нашата форма или ни се обадете за да запишем ден и час за безплатен преглед и функционална оценка.