Какво е инсултът?

В България инсултът или така нареченият мозъчен удар се среща при над 36 000 души всяка година. Той представлява нарушение на кръвоснабдяването в различни части на мозъка. Вследствие на това мозъчните клетки биват лишени от кислород като така те умират. Последствията от инсулта могат да се отразят в загуба или ограничение на движенията, затруднение в речта или липса на такава, както и в увреждания на паметта.

Симптомите при поява на инсулт са разнородни и най-вече зависят от засегнатата част на мозъка, както и от вида на инсулта – съществува исхемичен и хеморагичен такъв, като първият е по-често срещан.

Как се лекува инсултът?

Малко са хората, които се интересуват от лечението на инсулт преди техен близък или те самите да се сблъскат с него. Важно е обаче да се знае, че предварителните знания и осведоменост по темата могат да спестят много време и усилия, и най-вече стрес.

В Авис Медика прилагаме различни подходи в лечението, като те пряко зависят от конкретния случай и последиците, които са налице. Вземайки предвид състоянието на пациента, ние назначаваме индивидуална рехабилитационна терапия, в която включваме както добре познати конвенционални методи, така и роботизирана апаратура, благодарение на която постигаме отлични резултати. Днес, когато светът е технологичен, възстановяването след инсулт може да се открои като бързо и трайно. Един от най-важните елементи в оздравителния процес е нагласата на пациента и неговата мотивация.

Кои са най-честите нарушения след инсулт?

Нарушения в грубата моторика

  • Липсата на възможност за движение представлява най-голямото неудобство за пациентите ни, а ние добре разбираме това. Тежестта в краката или ръцете е също често срещано следствие на инсулта, но екипът ни от доказани професионалисти полага максимални усилия, за да промени това.

Лицево-мускулни и говорни нарушения

  • Асиметричната парализа на челюстта или наклонът на главата при пациенти, прекарали инсулт, са сред най-често срещаните нарушения. В това число влиза и загубата на говор, която може да бъде частична или пълна. За радост, ако реакцията е навременна, процесът се превръща в обратим.

По-трудно самообслужване

  • Особено в началото след получаване на инсулт, пациентите са затруднени в своето обслужване. В този момент е добре да се доверите на специалисти, които не само ще окажат необходимата морална подкрепа, но и ще направят ежедневието на пациента по-леко.

Фина моторика

  • Именно нашето ежедневие е пряко свързано с фината ни моторика. Движенията на пръстите на ръцете могат да бъдат засегнати след инсулт. Доверете се на специализираната ни технология и екипа ни, за да възвърнем заедно вашите умения.

Върху какво е нашият фокус?

Баланс и координация

  • В зависимост от вида на прекарания инсулт и пораженията от него, множество от пациентите ни изпитват затруднения с координацията и баланса – и двете с пряко отношение към походката. Използвайки доказани световни методики, екипът ни успява в кратък срок и ефективно да спомогне за оздравителния процес.

Мускулна сила и движение

  • За да възвърнем силата в мускулите и за да възстановим движението на пациентите след прекаран инсулт, ние се съсредоточаваме върху терапии, които бързо и ефективно спомагат за лечението. Следването на точно указания режим за процедури и упражнения, довежда до бързото оздравяване и оказва положителен ефект върху опорно-двигателната система.

Когнитивни умения

  • Връзката ни със света зависи пряко от нашите когнитивни умения. За да повлияем положително и оздравително на умствените способности на пациентите си, ние залагаме на роботизирано лечение и конвенционални методи, които в колаборация дават най-добри резултати.

Говор

  • Логопедът на Авис Медика си служи с най-популярните, доказани във времето, но също така и иновационни методи за терапия, имащи за цел за кратък период от време да възстановят говорната функция на човек.

Запазете час за безплатен преглед

Изпратете запитване през нашата форма или ни се обадете за да запишем ден и час за безплатен преглед и функционална оценка.