Какво представляват черепно-мозъчните травми?

В най-честите случаи черепно-мозъчните травми са следствие въздействието на външен фактор – инцидент. Този тип увреждания могат да засегнат главния мозък и неговите обвивки, меките тъкани на главата или черепните кости. Статистиката сочи, че този вид травми често са причина за инвалидизация и летален край. Последиците могат да се изразят и в нарушение на двигателните функции.

Какво е лечението при черепно-мозъчни травми?

Последствията от подобен инцидент са животозастрашаващи, което от своя страна налага и специализирано лечение под непрекъснато наблюдение. В зависимост от усложненията и травмите, подходът за лечение е различен във всеки конкретен случай.

Кои са най-честите нарушения след черепно-мозъчни травми?

Сетивни нарушения и промени в мускулния тонус

  • Намалената сетивност, частичната парализа и изтръпването на крайници са често срещани нарушения след претърпяна черепно-мозъчна травма. В зависимост от нейния вид може да се открои намаляване или повишаване на мускулния тонус.

Нарушения на опорно-двигателния апарат

Травми от този вид могат да бъдат причина за нарушения в движенията и походката. Методите, които в клиника Авис Медика използваме, гарантират подобряване на състоянието.

Общомозъчни нарушения

  • Частичната или пълна загуба на памет или така наречената амнезия, може да бъде последствие от травмата. Освен нея, налице могат да бъдат често главоболие, проблеми с речта, световъртеж, гадене и повръщане.

По-трудно самообслужване

  • Справянето с ежедневните дейности и рутина може да бъде възпрепятствано или невъзможно след черепно-мозъчна травма. Пациентите имат нужда от съдействие за обслужването си.

Върху какво е нашият фокус?

Възприятие и емоционално състояние

  • Екипът ни от психолози и специалисти, работещи с най-новите роботизирани технологии и конвенционални методи, успява за кратък период от време да възвърне възприятието на човек и да повлияе на неговата самооценка и емоционално състояние.

Когнитивни умения

  • Връзката ни със света зависи пряко от нашите когнитивни умения. За да повлияем положително и оздравително на умствените способности на пациентите си, ние залагаме на роботизирано лечение и конвенционални методи, които в колаборация дават най-добри резултати.

Реакции

  • Фокусираме се върху физическите умения на пациентите си и тяхната бързина на реакция в непредвидени от ежедневието ситуации. Да бъдат сигурни в себе си е наш основен приоритет.

Груба моторика

  • Често след черепно-мозъчна травма, пациентите ни имат нужда от помощ в раздвижването и в прохождането. Макар и да звучи изключително трудно човек да проходи за втори път в живота си, това е възможно благодарение на грижата на екипа ни.

Баланс и координация

  • В зависимост от вида на прекарания инсулт и пораженията от него, множество от пациентите ни изпитват затруднения с координацията и баланса – и двете с пряко отношение към походката. Използвайки доказани световни методики, екипът ни успява в кратък срок и ефективно да спомогне за оздравителния процес.

Запазете час за безплатен преглед

Изпратете запитване през нашата форма или ни се обадете за да запишем ден и час за безплатен преглед и функционална оценка.