Andago

Andago мобилен робот за упражняване на походка с поддържане на теглото на тялото.

Andago позволява ходене в изправено положение със свободни ръце без следа от други пространствени ограничения, като така се преодолява пропастта между упражненията за ходене на пътечка и свободното ходене. С платформа за динамично поддържане на теглото на тялото и мобилен робот, Andago дава възможност за физиологична, изправена позиция на тялото по време на трениране.

Мобилен робот за упражняване на походка с поддържане на теглото на тялото

Пациентите може да се упражняват без да ползват ръце и да с концентрират върху ходенето, докато Andago им позволява да тренират безопасно и безпрепятствено. Тъй като платформата е относително компактна, пациентите се движат от помещение в помещение. Защитата срещу падане и характеристиките за интуитивно следване на пациента на устройството гарантират безопасна среда за трениране за пациента и терапевта. Понеже пациентът е обезопасен, терапевтът може да се концентрира върху терапията, като настройва интензитета и предизвикателствата за пациента чрез избор на различни режими на трениране: насочван от пациента, права линия и насочван от терапевта. Роботът показва основните резултати от тренирането и предлага експорта на данни през USB, за да се документира процес на упражняване за тези, които взимат клинични решения, както и за застрахователите.

Andago открива нови перспективи във функционалната терапия на ходенето с динамично поддържане на теглото на тялото. Най-важните ползи от употребата на Andago за упражнения за ходене са:

  • Активно проследяване на пациенти: при само-насочвано ходене с поддържане на теглото на тялото, Andago ползва технология с мобилен робот, за да усети намерението на пациента за движение и активно да следва, като същевременно осигурява динамично поддържане на теглото на тялото.
  • Интензивна и разнообразна терапия за наземно ходене: Andago V2.0 дава на терапевтите разнообразен инструмент за трениране на наземно ходене, който запълва пропастта между ходене на пътечка и свободно ходене.
  • Безопасна и ефикасна терапия: защита от падане осигурява безопасно трениране за пациенти и терапевти по всяко време.
  • Ходене в изправено положение на тялото и със свободни ръце: с неговото динамично поддържане на теглото на тялото, Andago помага на пациентите да ходят естествено, което дава начало на физиологически аферентен стимул.
  • Без промяна на инфраструктурата, гъвката употреба от кабинет в кабинет, Andago осигурява безупречна клинична интеграция. Може да се ползва веднага след изваждане от кашона. Не са необходими инсталация и промяна на сградата, които може да са скъпи.

Повече информация за роботизирана рехабилитация

Запазете час за безплатен преглед

Изпратете запитване през нашата форма или ни се обадете за да запишем ден и час за безплатен преглед и функционална оценка.