Lokomat

Lokomat Pro е високотехнологичен уред, който преобучава мозъкa да движи крайниците отново и преодолява спастичността им чрез движение.

Lokomat Pro е роботизирана тренировъчна система, съчетавайки в себе си ходеща пътека, системи за поддържане и окачване и високотехнологичен софтуер. Чрез прецизиране на позицията на човешкото тяло системата позволява правилното предаване на тежестта към долните крайници, с което преобучава мозъка в правилния модел на ходене.

Произведен е от Hocoma, швейцарска фирма – лидер в производството на устройства и решения за терапия на човешкото движение, с над 20 години опит и тясна специализация в тази сфера.

Медицински ползи за деца и възрастни

Ефективно трениране на походка

Асистираната от робот терапия дава възможност за ефективно и интензивно трениране и гарантира оптимално разкриване на потенциала за невропластичност и възстановяване.

Най-физиологична походка

Моделът на физиологична походка се гарантира от индивидуално настройващия се екзоскелет, комбиниран с патентована система за поддържане на теглото на тялото.

Lokomat осигурява естествено разпределение на плантарното налягане, сетивна обратна връзка и физиологично вертикално изместване по време на пълния цикъл ходене.

Ъглите на тазобедрените и коленните стави също може да се настройват индивидуално по време на трениране, за да пасват на специфичните потребности на пациентите.

Оптимално предизвикателство за пациента

По време на рехабилитация пациентите трябва да бъдат предизвиквани до и отвъд техните индивидуални възможности. Скорост, натоварване и подкрепа от робота може да бъдат настройвани за оптимално оформяне на интензивността на терапията.

Пациентите се мотивират да постигнат техните цели с различни подобни на игра упражнения. Тяхното ниво на активност влияе на справянето със задачата, модела на ходене и скоростта.

Тази Подобрена обратна връзка за показатели (APF) усилва до максимум ефекта от упражняването на ходене с Lokomat. Проучвания са показали, че когато се ползва APF, активирането на мускулите и натоварването на сърдечно-съдовата система се увеличават.

Увеличена ефективност

Lokomat позволява на терапевтите да се концентрират върху пациента и реалната терапия. Той повишава ефективността и безопасността на персонала, като води до по-висока интензивност на тренирането, повече лечения на терапевт и постоянна отлична грижа за пациента.

Най-съвременна рехабилитация на походка

Пациентите са все по-информирани за това коя е най-ефективната и ефикасна терапия и ползват тази информация, за да решат къде да отидат за рехабилитацията си.

Всички пациенти искат да получат най-ефективното възможно трениране и Lokomat гарантира високо качество и многократно повторена рехабилитация на ходенето.

Lokomat

  • Позволява на пациента да допринася за движението, но осигурява силата, необходима за симетрично ходене
  • Има синхронизирани роботизирани крака, които позволяват на пациента да ходи безопасно, като ползва модели за походка
  • Позволява на терапевтите да настройват количествено поемането на тегло за всеки индивидуален рехабилитационен план на пациент
  • Скоростта на ходене може да се променя според поносимостта на пациента и да бъде увеличавана плавно, за да възпроизведе модели на нормално ходене

Запазете час за безплатен преглед

Изпратете запитване през нашата форма или ни се обадете за да запишем ден и час за безплатен преглед и функционална оценка.